Λαέρτης Αντώνιος Ando Βασιλείου

[

Λαέρτης Αντώνιος Ando Βασιλείου

]

Ο Λαέρτης Αντώνιος Ando Βασιλείου γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Ρόδο. Το 2001 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, αποφοιτώντας το 2008, έπειτα από 6μηνο Erasmus στις Βρύξελλες στο ISA Victor Horta και μια 6μηνη πρακτική.
Το 2010 και ενώ έχει ολοκληρώσει ήδη δύο κτήρια στη Ρόδο, φεύγει στην Ολλανδία, όπου ξεκινάει μεταπτυχιακές σπουδές στο TU Delft. To 2013 αποφοίτησε με MSc στην Αρχιτεκτονική και ειδίκευση στους ουρανοξύστες.
Το 2014 ιδρύει την πλατφόρμα OPA Open Platform for Architecture, έπειτα από εργασία σε δύο από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικα γραφεία της Ολλανδίας, τους Mecanoo Architecten (Delft, 2012) και UNStudio (Amsterdam, 2014). Μέσα από την OPA, δημοσίευσε τον Ιούλιο του 2015 την Casa Brutale, το πιο πολυ-δημοσιευμένο αρχιτεκτονικό concept στον κόσμο το οποίο θα ξεκινήσει να κτίζεται στο Λίβανο εντός του 2018.
Μέσα από την επιτυχία της Casa Brutale, ήρθαν στην OPA και στους LAAV Architects πληθώρα διεθνών πρότζεκτ και πελατών για το οποία θα μιλήσει ο Λαέρτης στο Συνέδριο ΕΣΩ2018.

Internet Sensation: From Zero to Hero

Πώς το Ιντερνετ μπορεί να βοηθήσει ένα σύγχρονο αρχιτέκτονα να αποκτήσει φήμη, να αναμετρηθεί με γίγαντες του χώρου και να αποκτήσει παγκόσμια πελατεία.

Ο Λαέρτης-Αντώνιος Βασιλείου, ιδρυτής των γραφείων OPA Open Platform for Architecture (2014) & LAAV Architects (2016) θα μας διηγηθεί συνοπτικά μικρές και μεγάλες στιγμές της ξέφρενης κούρσας του που ξεκίνησε το 2015 με το διεθνές φαινόμενο Casa Brutale και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Παράλληλα θα μας περιγράψει τα τρέχοντα project των LAAV Architects και θα δώσει μερικές συμβουλές για το πως να «δαμάσει» κανείς το Ίντερνετ.