Σωτήρης Ανυφαντής – A2 Architects

[

Σωτήρης Ανυφαντής – A2 Architects

]

Οι A2 architects είναι μία αρχιτεκτονική ομάδα με έδρα την Αθήνα, που ιδρύθηκε από τον αρχιτέκτονα Σωτήρη Ανυφαντή, ως συνέχεια της συνεργασίας του με τον αρχιτεκτονικό γραφείο του Γιάννη Ανυφαντή.
Από το 2008 έχουν δημιουργήσει ένα  σημαντικό portfolio έργων που κινείται σε δύο άξονες: ο πρώτος είναι ο σχεδιασμός εμπορικών χώρων με συνεργάτες μεγάλες εταιρίες,  και ο δεύτερος η υλοποίηση ιδιωτικών έργων, κυρίως κατοικιών.
H σχέση του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο, η χρήση νέων υλικών, η συνύπαρξη παλαιού και νέου, η κατασκευαστική λεπτομέρεια αλλά και η συνολική αρτιότητα και απλότητα του έργου, αποτέλεσαν εξαρχής κυρία χαρακτηριστικά της φιλοσοφίας του γραφείου.

Έργα τους έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς και δημοσιευθεί στο αρχιτεκτονικό τύπο.

Ο Σωτήρης Ανυφαντής σπούδασε αρχιτεκτονική στο τμήμα Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης-Α.Π.Θ. και στην Bartlett School of Architecture- Univercity College of London, από όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στον πολεοδομικό σχεδιασμό.

Η Σοφία Ζιώγα σπούδασε αρχιτεκτονική στο τμήμα Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης-Α.Π.Θ. και στην Bartlett School of Architecture- Univercity College of London, από όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Από το 2008 αποτελεί μέλος των A2 architects.

Ο Νίκος Ιωάννου σπούδασε αρχιτεκτονική στο τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 2007 εργάστηκε ως συνεργάτης αρχιτέκτονας σε αρχιτεκτονικά γραφεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2012 έγινε μέλος των A2 architects.

 

 

Α2 architects is an Athens based architectural studio, founded  by architect Sotiris Anyfantis, as a process of his collaboration with architect Giannis Anifantis.

Since 2008, the practice has built up a wide ranging portfolio of projects, from renovations and commercial spaces to residences and housing complexes, with specific emphasis given to   the individual character of each project and the client’s needs.
The relation between interior and exterior, experimentation with new materials, the coexistence of old and new, the construction detail and the total simplicity, characterize the philosophy of A2.

A2 architects projects have been published in numerous architectural magazines.

Sotiris Anyfantis studied architecture at the Aristotle University of Thessaloniki  and has received a Master of Urban Design from Bartlett School of Architecture – Univercity College of London.

Sophia Zioga studied architecture at the Aristotle University of Thessalonici and has received a Master of architectural design from Bartlett School of Architecture- Univercity College of London

 

«Αρχιτεκτονική της Καθημερινότητας»

O σχεδιασμός των ΚΕΠ εκφράζει την Αρχιτεκτονική της Καθημερινότητας για την οποία σε αυτή την χώρα μιλάμε πολύ λίγο, ίσως και καθόλου. Είναι λογικό αυτή την περίοδο τα μάτια όλων μας να είναι στραμμένα στα μεγάλα project ανάπτυξης κυρίως στον τουριστικό κλάδο , η συνολική πρόοδος της αρχιτεκτονικής στην χώρα μας απαιτεί την διεύρυνση των πεδίων χρησιμότητάς της.

Όλοι οι δημόσιοι χώροι  εξυπηρέτησης πολιτών ,οφείλουν να μην  είναι ουδέτεροι καθώς η κλασική εικόνα της Δημόσιας Υπηρεσίας έχει κουράσει τον πολίτη και δεν συμβάλλει στη σχέση του με το δημόσιο, σε αντίθεση για παράδειγμα με χώρους όπως το μετρό της Αθήνας οι οποίοι σέβονται τον πολίτη και  έγιναν εξ’ αρχής σεβαστοί από αυτόν. Η νέα εποχή που ξεκινά μετά την κρίση έχει πολλές δυσκολίες αλλά αποτελεί ευκαιρία για νέες συλλογικότητες .