Γιάννης & Μάρκος Δουρίδας / R.C.TECH Architects

WHEN TO SEE

Ημέρα: 08/03/2017

Ώρα: 6:25 μμ

[

Γιάννης & Μάρκος Δουρίδας / R.C.TECH Architects

]

Ο Γιάννης Δουρίδας είναι αρχιτέκτων, μέλος της R.C.TECH. Σπούδασε στο London Metropolitan University και στην Architectural Association όπου ειδικεύτηκε στον τομέα Εφαρμογής Νέων Τεχνολογιών (EmTech ΜΑ). Στο παρελθόν έχει εργαστεί στην εταιρεία KPF του Λονδίνου με την ομάδα σχεδιασμού του αεροδρομίου του Abu Dhabi. Είναι οπαδός της αρχιτεκτονικής με τρείς γραμμές, της μαγειρικής με δύο συστατικά και της ιστιοπλοΐας με ένα πανί. Του αρέσουν τα απλά πράγματα.

Ο Μάρκος Δουρίδας είναι πολιτικός μηχανικός με σπουδές στην Αθήνα (ΕΜΠ) και την Καλιφόρνια (UC Berkeley) και μέλος του κατασκευαστικού τμήματος της R.C.TECH. Ξεκίνησε την καριέρα του στο μελετητικό γραφείο του Guy Nordenson στη Νέα Υόρκη όπου και εκτίμησε τη δυναμική της συνεργασίας μεταξύ αρχιτέκτονα και μηχανικού. Εντυπωσιάζεται από τη δύναμη της αρχιτεκτονικής και την αναγνωρίζει ως προϊόν ανθρώπινων συνεργειών στην μελέτη και την κατασκευή.

WHEN TO SEE

Ημέρα: 08/03/2017

Ώρα: 6:25 μμ

Η R.C.TECH είναι αρχιτεκτονικό γραφείο που αφιερώνει ισότιμη ενέργεια στον σχεδιασμό και την κατασκευή. Ιδρύθηκε το 1995 από τους αρχιτέκτονες Νάσο Χαμηλοθώρη και Δάνια Παναγιωτοπούλου και τον πολιτικό μηχανικό Βασίλη Δουρίδα, ενώ το 2009 στον πυρήνα του σχήματος προστέθηκαν οι αδερφοί Γιάννης και Μάρκος Δουρίδας. Το φάσμα των έργων είναι ευρύ και περιλαμβάνει κτίρια γραφείων, κατοικίες, βιομηχανικούς και εμπορικούς χώρους, ξενοδοχεία και αποκαταστάσεις διατηρητέων και παραδοσιακών κτιρίων.

Κεντρική αναζήτηση της ομάδας είναι ο σχεδιασμός που εμπεριέχει συναίσθημα και ουσία, η υλοποίηση ανοιχτών ροϊκών χώρων με βιοκλιματικές αρχές, η λύση αρχιτεκτονικών προβλημάτων με ασυνταγογράφητες πρακτικές. Η εκτίμηση των ανθρώπινων διαστάσεων, της πνευματικότητας που κρύβεται στις λεπτομέρειες και των τεχνικών που παραμένουν επίκαιρες στον χρόνο είναι αρχές που καθορίζουν το έργο της.
www.rctech.gr