Κοκκίνου – Κούρκουλας – Έργα μεγάλης κλίμακας / Μουσεία

[

Κοκκίνου – Κούρκουλας – Έργα μεγάλης κλίμακας / Μουσεία

]

Η Μαρία Κοκκίνου ολοκλήρωσε τις σπουδές της ως Αρχιτέκτων Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. και είναι κάτοχος Master ofScience από το τμήμα Advanced Architectural Studies στην Bartlett School of Architecture, στο U.C.L του Λονδίνου. Ο Ανδρέας Κούρκουλας ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως Αρχιτέκτων Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. και είναι κάτοχος Ph.Dαπό την Bartlett School of Architecture, στο U.C.L του Λονδίνου, με θέμα Linguistics in Architectural Theory andCriticism after Modernism. Από το 1992, διδάσκει στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Ε.Μ.Π.

Μετά το τέλος των μεταπτυχιακών τους σπουδών επέστρεψαν στην Ελλάδα το 1987 και διατηρούν έκτοτε αρχιτεκτονικό γραφείο στην Αθήνα.
Το γραφείο έχει ασχοληθεί με πληθώρα έργων, ιδιωτικών και δημόσιων, μεταξύ των οποίων κτήρια γραφείων , κατοικιών, μουσεία κα. Μεταξύ αυτών βρίσκονται το νέο κτήριο του Μουσείου Μπενάκη επί της οδού Πειραιώς και μεγάλα κτήρια γραφείων όπως τα γραφεία της εταιρίας Follie Follie στον κόμβο Αγίου Στεφάνου και τα κτήριο της εταιρίας Shop and Trade στον Ταύρο.

 

Το γραφείο έχει επίσης αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις σε Αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Το έργο του γραφείου έχει παρουσιαστεί δημόσια κατόπιν τιμητικών προσκλήσεων φορέων του χώρου όπως το Τ.Ε.Ε., ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων και το Ε.Ι.Α. και γίνεται κατά καιρούς αντικείμενο δημοσιεύσεων στον εδικό περιοδικό τύπο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Πρόσφατα συμμετείχαν κατόπιν πρόσκλησης στο διεθνές συνέδριο Space Syntax 8, στην Χιλή όπου και παρουσίασαν τμήμα της δουλειάς του γραφείου.

KOKKINOU KOURKOULAS ARCHITECTS & ASSOCIATES