Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος | Klab Architects

[

Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος | Klab Architects

]

Η KLAB architecture (kinetic lab of architecture), γνωστή στην αρχή της δημιουργίας της ως KLMF architects, ιδρύθηκε το 2001 από τον Κωνσταντίνο Λαμπρινόπουλο. Μια διεθνής ομάδα ταλαντούχων αρχιτεκτόνων με όραμα, που αναζητούν ευκαιρίες να δημιουργήσουνμοναδικά και καμιά φορά προκλητικά αρχιτεκτονικά«γεγονότα». Ως πολυπολιτισμική ομάδα είναι ικανή να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο εύρος έργων, από προτάσειςμεγάλης κλίμακας μέχρι το σχεδιασμό κατασκευαστικών λεπτομερειών για εξειδικευμένες εφαρμογές.

Η KLAB architecture βρίσκεται στη πρώτη γραμμή του σύγχρονου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Η έμπνευση αντλείται από την αλληλοσύνδεση και την αντιπαράθεση καθημερινών πραγμάτων. Συνδυάζουν το εφήμερο με το διαχρονικό, το κλασικό με το μοντέρνο, το φυσικό με το τεχνητό, τη μεγάλη κλίμακα με τη μικρή, τα συμβατικά με τα πειραματικά υλικά.

Το ιδανικό για τους αρχιτέκτονες της KLAB architecture είναι να δημιουργούν σαν καλλιτέχνες και να υλοποιούν σαν επιστήμονες. Η συνεχής εξέλιξη του γραφείου βασίζεται σε τρία στοιχεία: ελευθερία έμπνευσης, πρωτοτυπία στο σχέδιο και ακρίβεια στην εφαρμογή κάθε έργου. Η υψηλή ποιότητα, η καινοτομία και η λειτουργικότητα υποστηρίζονται από καθημερινή έρευνα. Κάθε πελάτης είναι μοναδικός και αποτελεί κάθε φορά μια νέα πρόκληση.

Μέσα από τον ενεργό διάλογο με τους πελάτες σε κάθε στάδιο σχεδιασμού των έργων η KLAB architecture δημιουργεί λύσεις αποκλειστικές, βασισμένες στις επιθυμίες και στις απαιτήσεις τους. Στόχος είναι η υψηλή αρχιτεκτονική με δυναμικό που ενεργοποιεί τη σκέψη και τις αισθήσεις του εκάστοτε χρήστη.

Έχει συνεργαστεί σε πλήθος έργων με γραφεία στη Μ.Βρετανία, στη Γαλλία και στις ΗΠΑ. Η δουλειά της έχει δημοσιευτεί σε αρχιτεκτονικά περιοδικά και βιβλία, στην Ελλάδα καιστο εξωτερικό. Τον Αύγουστο του 2008 έτυχαν διεθνούς αναγνώρισης, όταν το περιοδικό Wallpaper τους επέλεξε ως ένα από τα 50 πιο ανερχόμενα αρχιτεκτονικά γραφεία στον κόσμο στον ετήσιο οδηγό του 2008.

http://www.klabarchitects.com

Προσανατολισμοί

Η περιπέτεια της αναγνώρισης και της επανερμηνείας στοιχείων της Ελλάδος και της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της σε ένα νέο σχεδιαστικό λεξιλόγιο.

«Τη γαλανή του ελευθερία ο γλάρος
Δίνει στον ορίζοντα»
Προσανατολισμοί, Οδυσσέας Ελύτης