Ρένα Σακελλαρίδου | Sparch Architects

[

Ρένα Σακελλαρίδου | Sparch Architects

]

Σπούδασε στην Θεσσαλονίκη (Αρχιτέκτων ΑΠΘ), στο Βανκούβερ (MArch University of British Columbia) και στο Λονδίνο (PhD Bartlett School of Architecture UCL). Είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια ΑΠΘ και έχει γράψει το Mario Botta. Architectural Poetics, Thames and Hudson / Rizzoli 2000.

Διατηρεί το αρχιτεκτονικό γραφείο SPARCH με την αρχιτέκτονα Μόρφω Παπανικολάου στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. Το αρχιτεκτονικό τους έργο έχει διεθνή αναγνώριση με σημαντικά βραβεία (12 διεθνή και εθνικά βραβεία και 20 βραβεία σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς), πολλαπλές συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις, δημοσιεύσεις και διαλέξεις.

Έχει ως κύριο αντικείμενό της τον σχεδιασμό σύνθετων κτιρίων, γράφει για την αρχιτεκτονική σύνθεση, μελετά την δημιουργικότητα και διδάσκει σχεδιασμό. Αυτόν τον καιρό η Ρένα Σακελλαρίδου σχεδιάζει τα κεντρικά γραφεία της Anangel Maritime Group στην Αθήνα.

http://www.sparch.gr

ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ _ BEHIND THE SCENES

Η Ρένα Σακελλαρίδου θα παρουσιάσει το Νέο Κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών, στην οδό Σίνα στην Αθήνα. Θα επιχειρήσει μια ‘behind the scenes’ προσέγγιση, για να μιλήσει για το τι σημαίνει σύνθετο κτίριο, για τις ιδιαιτερότητες του να κάνεις αρχιτεκτονική στην Ελλάδα και θα μοιραστεί τις σκέψεις της για τον σχεδιασμό και την δημιουργικότητα.