Μαργαρίτα Βεντουράκη | Betaplan

[

Μαργαρίτα Βεντουράκη | Betaplan

]

Το αρχιτεκτονικό γραφείο ΒΕΤΑPLAN ιδρύθηκε από τους Ιωάννη Βεντουράκη και Τάκη Ταβανιώτη το 1987, ως συνέχεια της αρχικής τους συνεργασίας που ξεκίνησε το 1972. Η ΒΕΤΑΠΛΑΝ έχει αναλάβει το σχεδιασμό, τη μελέτη και την επίβλεψη κατασκευής ενός μεγάλου φάσματος έργων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Επιπλέον, έχει σημαντική εμπειρία στη συνεργασία με διεθνή αρχιτεκτονικά γραφεία για το σχεδιασμό μεγάλων έργων στην Ελλάδα, όπως με το γραφείο του Santiago Calatrava για το Ολυμπιακό Συγκρότημα της Αθήνας το 2004 και σήμερα με το γραφείο του Renzo Piano για τον σχεδιασμό του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (SNFCC).

H Μαργαρίτα Βεντουράκη ανήκει στην νέα γενιά αρχιτεκτόνων της BETAPLAN. Aπό το 2000 και έχοντας ολοκληρώσει της σπουδές στην Αρχιτεκτονική (RIBA Part 2) και to Interior Design (Σχολή Βακαλό), έγινε μέλος του γραφείου και έχει συμμετάσχει σε μια πληθώρα έργων, μεταξύ τον οποίων κτήρια πολιτισμού, γραφείων, έργα υποδομών, κατοικίες κα. Από το 2008 συμμετέχει στην ομάδα εκπόνησης της μελέτης του SNFCC και επί του παρόντος στην ομάδα επίβλεψης RPBW/BETAPLAN για το SNFCC.

www.betaplan.gr

H κοινή γλώσσα της δημιουργικής συνεργασίας

Πως είναι να συμμετέχεις από την αρχή μέχρι το τέλος σε ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά έργα των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα;
Το αρχιτεκτονικό γραφείο ΒΕΤΑΠΛΑΝ, executive architect και συνεργάτης του Renzo Piano Building Workshop στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, είναι ένα από τα λίγα γραφεία στην Ελλάδα που μπορεί να δώσει απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα. Μέσα από εμπειρίες, ανέκδοτες ιστορίες και εξομολογήσεις, η νέα γενιά του γραφείου θα παρουσιάσει το πώς βίωσε από τη δική της σκοπιά τη στενή συνεργασία με καταξιωμένα γραφεία από όλο τον κόσμο και πως επίδρασε αυτή στους ίδιους αλλά και στο σύνολο της ΒΕΤΑΠΛΑΝ.