ISV – Κατοικία

[

ISV – Κατοικία

]

Η εταιρεία ISV Αρχιτέκτονες ιδρύθηκε το 1977, από τον Μπάμπη Ιωάννου και τον Τάσο Σωτηρόπουλο, αναλαμβάνοντας μελέτες σύνθετων κτιριακών έργων στη Σαουδική Αραβία, καθώς και πολυκατοικιών, ιδιωτικών κατοικιών και επαγγελματικών χώρων στην Ελλάδα. Το 1982 στο σχήμα εντάχθηκε ο Αλέξανδρος Van Gilder. Σήμερα η ISV απασχολεί συνολικά 50 άτομα, μεταξύ των οποίων αρχιτέκτονες μηχανικούς, πολιτικούς μηχανικούς, σχεδιαστές και industrial designers, και απαρτίζεται από τρεις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των αρχιτεκτονικών μελετών, των κατασκευών και του development. Tα έργα της ISV περιλαμβάνουν ιδιωτικές και συλλογικές κατοικίες, ξενοδοχειακά συγκροτήματα και κτίρια γραφείων και καταστημάτων στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

ΕΣΩ_ΕΞΩ

Σχεδιάζουμε από μέσα προς τα έξω ή το αντίθετο; Όποια και αν είναι η αρχική επιλογή, εμφανίζεται πάντα η αντίρροπη δύναμη που έρχεται αρχικά να ανατρέψει και στο τέλος να ισορροπήσει το τελικό αποτέλεσμα. Ακόμα και αν σε κάποια έργα δεν είναι δυνατή η επέμβαση στο ΕΞΩ, η σχέση με αυτό διαμορφώνει τη στάση μας απέναντι στο ΕΣΩ.

Το ΕΣΩ είναι αναπόσπαστα δεμένο με το ΕΞΩ, σε μια σχέση συνεχούς αλληλεπίδρασης, η οποία αμβλύνεται ή ισχυροποιείται μεταβάλλοντας την έννοια του ορίου μεταξύ τους.
Χωρίς να αναφερθούν απαραίτητα σε ένα case study, οι αρχιτέκτονες Daniela Stankovic και Κώστας Καλαϊτζάκης της ISV, θα εξετάσουν διαφορετικές εκφάνσεις αυτής της σχέσης, εστιάζοντας στο χειρισμό των επιμέρους στοιχείων που τη διαμορφώνουν.