Παύλος Χατζηαγγελίδης, Ελευθερία Φατσέα, Θεοδώρα Παπαδοπούλου – 314 Architecture Studio

[

Παύλος Χατζηαγγελίδης, Ελευθερία Φατσέα, Θεοδώρα Παπαδοπούλου – 314 Architecture Studio

]

Tο αρχιτεκτονικό στούντιο 314 δημιουργήθηκε το 2004 από τον Παύλο Χατζηαγγελίδη. Το όνομα 314 προέρχεται από τη μαθηματική σταθερά υπολογισμού της περιμέτρου του κύκλου π=3,14. Η αναφορά στη σταθερά π σχετίζεται με τη φιλοσοφική διάσταση της έννοιας του κύκλου. Βασικό χαρακτηριστικό της αρχιτεκτονικής που παράγει το στούντιο 314 πέρα από το σεβασμό προς τις περιβαλλοντικές, κοινωνιολογικές και προγραμματικές παραμέτρους της σύνθεσης είναι η δημιουργία ενός κελύφους, το όποιο προτρέπει το χρήστη να αφεθεί σε διεργασίες ονειροπόλησης και αφαίρεσης. Έργα του γραφείου έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις Αρχιτεκτονικής διεθνώς και έχουν δημοσιευτεί στα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά και Design media.

Το στούντιο έχει ένα μεγάλο αριθμό διακρίσεων και βραβεύσεων μεταξύ των οποίων δυο συνεχόμενες επίσημες συμμετοχές στα Ευρωπαικά βραβεία Mies Van Der Rohe 2015 και 2017.

Senior Architect : Ο Παύλος Χατζηαγγελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1996-2002) και Αρχιτέκτων Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (2010-2014). Το 2004 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο Master of Arts.

Senior Architect : Η Γιώτα Χαλά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Σπούδασε Εσωτερική Αρχιτεκτονική (2003-2008)στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Αθηνών και Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (2010-2014). Ξεκίνησε να εργάζεται στο Studio 314 από το 2015.

Σύγχρονοι μηχανισμοί αρχιτεκτονικού πειραματισμού και σχεδιασμού.

Αν μπορούσαμε να συνοψίσουμε τα στοιχεία τα οποία διακρίνουν την προσέγγισή μας ως προς το σχεδιασμό θα καταλήγαμε σε τρεις θεμελιώδεις κατευθύνσεις. Πειραματισμός, αναθεώρηση των σύγχρονων μηχανισμών σχεδιασμού, αντλώντας παράλληλα την έμπνευση από τις διεθνείς τάσεις. Ο πειραματισμός αφορά τόσο τη γεωμετρία, την υλικότητα, την αλληλεπίδρασή της με το φως όσο και με τα εργαλεία σύνθεσης και απόδοσης των προτάσεών μας. Η προσέγγιση αυτή και η μεθοδολογία μας θα αναλυθεί περαιτέρω μέσω της παρουσίασης επιλεγμένων έργων.

Ομιλητές:  Παυλος Χατζηαγγελίδης (Αρχιτέκτων – πολιτικός μηχανικός), Ελευθερία Φατσέα (Αρχιτέκτων), Θεοδώρα Παπαδοπούλου (Αρχιτέκτων)