Κατερίνα Κοτζιά | Κ&Κ Αrchitects

[

Κατερίνα Κοτζιά | Κ&Κ Αrchitects

]

Οι Κ&Κ Architects σχεδιάζουν και υλοποιούν concept spaces. Εμπλέκοντας
στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό το graphic design, πετυχαίνουν τη δημιουργία χώρων με ξεκάθαρη ταυτότητα. Τα έργα τους έχουν ξεκάθαρο concept γιατί πιστεύουν ότι ο χώρος δίνει πληροφορίες για το είδος και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει.

what we do
Σχεδιάζουμε επαγγελματικούς χώρους, όπως γραφεία, ιατρεία, καταστήματα, ξενοδοχεία, χώρους εστίασης, εκπαίδευσης, χώρους για παιδιά.
Σχεδιάζουμε και επιμελούμαστε εκθέσεις αρχιτεκτονικής και πολιτισμού στην Ελλάδα και αλλού. Σχεδιάζουμε χώρους κατοίκησης, δίνοντας έμφαση στις bespoke κατασκευές, τα ειδικά σχεδιασμένα υφάσματα, την προσεκτική επιλογή των επίπλων και των έργων τέχνης.

who we are
Οι Κατερίνα Κοτζιά και η Κορίνα Φιλοξενίδου (Κ&Κ Architects), συναντήθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησαν το 1997 και μετά από ένα χρόνο κοινής επαγγελματικής εμπειρίας (τους ανατέθηκε ο σχεδιασμός δύο εκθέσεων για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα), έφυγαν για το Λονδίνο και το Central Saint Martins με υποτροφίες από το Ίδρυμα Ωνάση, οπού συνέχισαν τις σπουδές τους στο design (MA design studies). Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, σχεδιάζουν εκθέσεις για δημόσιους φορείς (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, Φεστιβάλ Κινηματογράφου), ενώ παράλληλα συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα του ΑΠΘ.

Το 2004 ιδρύουν το γραφείο K&K Architects και το 2006 συνεπιμελούνται την Ελληνική Συμμετοχή στη 10η Biennale αρχιτεκτονικής στη Βενετία. Παράλληλα ξεκινούν να σχεδιάζουν επαγγελματικούς χώρους και κατοικίες. Έχουν δώσει διαλέξεις για το έργο τους, το οποίο έχει δημοσιευτεί σε σημαντικά ελληνικά και διεθνή έντυπα και websites αρχιτεκτονικής. Το 2012 επέβλεψαν το workshop Original Copies στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, ενώ από το 2011 διδάσκουν στο τμήμα Interior Architecture του ΑΚΤΟ.

http://www.kkarchitects.gr/

H σκηνοθεσία της εμπειρίας

Η βιωματική σχέση του ανθρώπου με το χώρο, είναι η αφετηρία της δουλειάς μας. Χρησιμοποιώντας το χρώμα, την κίνηση, την έκπληξη, το χιούμορ, τη μνήμη, καθώς και τη γλώσσα συγγενικών στην αρχιτεκτονική δημιουργικών πεδίων όπως το graphic design, σχεδιάζουμε τα στοιχεία που θα πρωταγωνιστήσουν στην εγκαθίδρυση μιας συνωμοτικής σχέσης ανάμεσα στον άνθρωπο και τον χώρο που τον περιβάλλει. Σε αυτό το playground μπορεί κανείς να περιπλανηθεί συνθέτοντας την προσωπική του περιπέτεια. Εκεί όπου – όπως στην Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων – ο χώρος αποκτά ξεχωριστή σημασία και γίνεται το σημείο ανάμεσα σε αυτό που συνέβη ήδη και σε αυτό που πρόκειται να συμβεί.